Vier leuke tuinaccesoires

Hoewel de winter nog in volle gang is, is het een goed idee om vast na te denken over wat je komend voorjaar met je tuin wilt. Als jouw tuin alvast helemaal klaar is voor het voorjaar hoef je bij de eerste zonnestraaltjes niks meer te doen en kun je direct ontspannen in de zon. Met een paar leuke tuinaccessoires zoals een buitenkleed, is jouw tuin helemaal klaar voor het voorjaar.

Een tuinkleed

Vloerkleden zijn niet alleen voor binnenshuis. Er bestaan ook mooie tuinkleden om jouw terras een beetje op te fleuren. Zet je tuinset op een mooi waterbestendig tuinkleed, bijvoorbeeld een buitenkleed rond. Een buitenkleed komt wel het mooist tot z’n recht op een vlakke ondergrond zoals beton of tegels. Niet heel geschikt voor op grind of gras dus.

Spiegels

Ook spiegels zijn echt niet alleen voor binnen. Spiegels zijn een leuk accessoire om jouw tuin een leuk extraatje te geven. Zeker als je een kleine tuin hebt kunnen wat spiegels aan bijvoorbeeld de buitenmuur of schutting je tuin optisch groter laten lijken. Let wel: spiegels worden in de buitenlucht snel smerig en ijzeren frames kunnen gaan roesten. Ga dus voor een frame van roestvrij staal en maak je spiegels regelmatig schoon met glasreiniger.

Tuinlampen

Als je in de zomer tot in de late uurtjes van je tuin wilt genieten zijn een paar mooie tuinlampen cruciaal. Ga voor een gezellige lamp zoals een mooie spot aan de muur, een lantaarn die je in de grond kan zetten of een waterbestendige lichtslinger. Als je vaak laat op de avond thuiskomt: kijk dan of je een bewegingssensor kan installeren, dat is niet alleen handig, maar ook nog eens ontzettend veilig.

Ornamenten

Tuincentra staan vol met stenen ornamenten in de tuin, zoals de klassieke tuinkabouter. Veel mensen halen hier hun neus voor op, maar hier en daar kan een ornament hartstikke leuk zijn, zeker als je houdt van een tuin met een knipoog. Het is met ornamenten wel belangrijk dat je er niet te veel neerzet. Een tuin vol ornamenten is ontzettend kitsch en niet op een goede manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *